Toenemende vraag naar huurwoningen is Europese trend

 In In het nieuws

De stijging van de huurprijzen is een ontwikkeling die niet beperkt blijft tot Nederland maar die zich in heel Europa ontvouwd. De vraag naar huurwoningen neemt in heel Europa toe. Dit maakt investeren in huurwoningen steeds aantrekkelijker. Dit is een van de conclusies uit het EMEA Residential Market Report waarin CBRE voor het eerst relevante ontwikkelingen in de 16 belangrijkste woningmarkten in (met name) Europa inzichtelijk maakt.

De vastgoedsector globaliseert verder en er is steeds meer sprake van grensoverschrijdend samenspel tussen de vastgoed- en beleggingsmarkten. CBRE ziet in Europa veel overeenkomsten tussen de woningmarkten in grootstedelijke gebieden en tegelijkertijd domineren landelijke en regionale kenmerken per land nog steeds.

Per land zijn onder meer de kenmerken van de woningvoorraad, eigendomsstructuur, ontwikkelingsactiviteit, transactievolumes en de trends op het gebied van huur- en koopprijzen in kaart gebracht. Daarnaast geven lokale marktdeskundigen hun visie op enkele hot topics in de woningmarkt.  Lees het hele artikel op www.vastgoedactueel.nl

Recommended Posts

Leave a Comment