Het rode golfje onder het woord ‘aanhuurmakelaar’

 In Blog

Ben je op zoek naar een huurwoning maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of waar je moet zoeken? Of heb je er simpelweg gewoon geen tijd voor? Zomaar een aantal vragen die de meeste huurders misschien wel bekend voorkomt.

 

golfje

Aanhuurmakelaar?

Heb je er ooit wel eens over nagedacht om een aanhuurmakelaar in de arm te nemen? “Een wat?”, hoor ik je nu bijna denken? Een aanhuurmakelaar? Terwijl ik deze blog schrijf en het woord ‘aanhuurmakelaar’ typ, verschijnt er onder het woord aanhuurmakelaar het bekende rode golfje. Word kent het woord niet. Gelukkig laat Google een 2-tal pagina’s met zoekresultaten zien. De term is dus wel bekend. Toch is een aanhuurmakelaar niet het eerste waar de meeste huurders direct aan denken als ze op zoek gaan naar een huurwoning. Nog niet in ieder geval.

 

Aankoopmakelaar

In het verleden zag je iets soortgelijks bij het kopen van een woning. Waarom een aankoopmakelaar inschakelen bij het aankopen een woning? Dit kun je toch immers zelf ook wel. En de woning wordt toch verkocht via een makelaar?! Inderdaad, een makelaar die optreedt namens de verkoper. En die wil de woning natuurlijk zo gunstig mogelijk voor de verkoper verkopen.

Inmiddels maken veel huizenkopers gebruik van een aankoopmakelaar. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kost uiteraard geld maar je krijgt er iets voor terug. Namelijk de deskundigheid en ervaring van een aankoopmakelaar met betrekking tot de aankoop van een huis. Een makelaar die de belangen van de koper behartigt. Die je helpt met het zoeken naar een woning die aan je wensen voldoet, die samen met de koper de woning bezichtigt en die weet waar hij op moet letten, die onderhandelt over de prijs en de voorwaarden, die de koopakte controleert en die de koper begeleidt bij de overdracht van de woning.

 

Gek?

Is het dan zo gek om als huurder iemand in te schakelen bij het huren van een woning? Iemand die deskundig is en ervaring heeft met het huren van een huis en die specifiek jouw belangen als huurder behartigt? Iemand die je helpt met zoeken naar passende woonruimte, die samen met jou de woning bezichtigt en weet waar hij op moet letten, die namens jou onderhandelt over de huurprijs en de voorwaarden, de huurovereenkomst controleert en die je begeleidt bij de overdracht van de woning? Het antwoord mag je zelf geven.

 

Het einde van het rode golfje?

Het valt me op dat bij het intypen van het woord aankoopmakelaar er geen rood golfje onder het woord verschijnt. Hopelijk verdwijnt dit rode golfje ook snel bij het woord ‘aanhuurmakelaar’.

Recommended Posts

Leave a Comment